VIDEO COMING SOON
BAHAN - BAHAN ~ INGREDIENTS
ikan kaci (potongan bebas) ~ seabass fillet
bawang besar ~ red onion
bawang putih ~ garlic
halia ~ ginger
halia ~ ginger
cili merah ~ red chili
serbuk kunyit ~ ground turmeric
serbuk kunyit ~ ground turmeric
bendi ~ ladies finger
nenas ~ pineapple
bawang besar holland ~ onion Holland
cuka putih ~ white vinegar
bawang besar holland ~ onion Holland
cuka putih ~ white vinegar
garam ~ salt
gula ~ sugar
CARA PENYEDIAAN ~ METHOD
gaulkan siakap dengan garam dan sedikit tepung
~ seasoned seabass with salt and dust some flour
goreng sehingga masak dan ketepikan
~ pan fried until cook
kisar bawang putih, bawang besar, halia, cili merah,
~ blend garlic, red chili, ginger, and onion
tumis semua sehingga naik bau dan masukkan sedikit air
~ sauteed until cook and add some water
masukkan cuka putih, garam dan gula secukup rasa
~ add vinegar, salt and sugar to taste
masukkan potongan bendi, nenas, bawang besar
~ put inn sliced ladies finger, pineapple and onion
masakkan sekejap dan dicurahkan ke atas ikan
~ heat for a while then pour it to the fish
Comments
Post a Comment